loader image

Residències Baró

Notícies

La lectura com a teràpia

Data

Dins del Programa de Psicoestimulació, una activitat especial i que considerem molt important, és la de fomentar i mantenir l’hàbit de la lectura, com a teràpia i activitat significativa, ja que ajuda a conservar l’activitat cerebral i les funcions cognitives, treballant el llenguatge i la memòria.

Tot i que la capacitat lectora és una de les funcions cognitives bàsiques que més tard es començen a deteriorar en les demències, és habitual que progressivament s’abandoni aquesta activitat per l’esforç que els suposa mantenir-se atent i seguir el fil del relat.

Per això és important facilitar aquesta activitat a les persones més autònomes i que tenen aquest hàbit establert, posant a la seva disposició llibres, revistes i diaris. Tambe s´ha de facilitar la lectura als residents amb més dificultats cognitives mitjançant el Taller de Lectura en grup i adaptant les lectures amb textos senzills, curts i amb imatges.

Més
articles

Galeria de la terrassa

Et mostrem les imatges del nostra terrassa

Galeria dels serveis

Et mostrem els serveis que ofereix la residència

Galeria del gimnàs

Et mostrem les imatges del nostre gimnàs

Galeria de les habitacions

Et mostrem les imatges de les habitacions

Galeria del menjador

Et mostrem les imatges del nostre menjador